Uitgelicht nieuws

Extra controle inspectie foto’s

Het nieuws van vandaag is u vast niet ontgaan:

De inspectie gaat controleren of tandartsen niet teveel foto’s maken bij kinderen. Ook in onze praktijk worden veel foto’s gemaakt. We zijn immers een praktijk voor alleen maar kinderen. Maar bij iedere foto maken wij opnieuw de afweging of deze noodzakelijk is.

Is uw kind nieuw in onze praktijk dan is het belangrijk dat er een goed en gedegen plan wordt gemaakt. Dat plan moet voorspelbaar zijn en pijnklachten bij uw kind verhelpen en voorkomen. Helaas kunnen we nog veel dingen niet zien met het blote oog en daarom zijn röntgenfoto’s belangrijk. Als er al foto’s bij uw eigen tandarts zijn gemaakt zullen we die altijd opvragen en alleen nieuwe maken indien de informatie niet compleet is.

Als uw kind al een tijdje in onze praktijk onder controle is zullen ook af en toe foto’s nodig zijn om te controleren of de situatie nog stabiel is. In onze praktijk houden we ons aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de EAPD, de Europese Wetenschappelijke Vereniging voor Kindertandheelkunde.

Heeft u ondanks deze uitleg nog vragen over foto’s bij uw kind, dan bent u uiteraard welkom om deze aan de tandarts van uw kind te stellen.

Dit artikel delen: